![]() |
sursa |
Dacă îi veți întreba pe părinții celor născuți înainte de 1989, când nu existau scutece refolosibile nici măcar în cele mai frumoase vise, veți vedea că majoritatea copiilor făceau la oliță de la vârsta de 6 luni. Astăzi, copiii de grupa mică (3 ani) încă poartă scutece.
Ce s-a întâmplat?
Am devenit mai comozi, noi părinții, căci acum nu mai avem de spălat și de fiert scutece de bumbac, iar marketingul sclipicios al companiilor producătoare de scutece refolosibile ne-a luat ochii.
Copiii noștri, la fel ca toate mamiferele planetei sunt născuți cu instinctul de a nu face pe ei. Pentru că nu este deloc plăcut să stai ud și murdar. Chiar și un nou născut știe asta.
Noi îi învățăm să facă în scutece. De aceea, de cele mai multe ori, copilul va face caca în scutecul proaspăt schimbat. Așa că muncim de două ori: o dată, fără să ne dăm seama, învățându-i să facă în scutec, iar a doua oară încercând să-i dezvățăm să mai facă în scutec, atunci când noi considerăm că sunt pregătiți.
Ei bine, ei sunt pregătiți din ziua zero. Tot ce trebuie să facem noi, este să le observăm comportamentul, pentru a depista semnalele. Toți copii au un mod de a anunța că au nevoie la toaletă. O dată reperate aceste semnale, EC devine floare la ureche. Iată:
Vom reveni cu mai multe articole pe subiect ;).
Pe pagina noastră de Facebook găsiți testimoniale ale părinților care practică EC, articole, filmulețe și alte materiale ajutătoare.
Spor la comunicare! :)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu